Después de la cobertura mediática que recibió el acto del pasado sábado, esta columna no puede sino comentar este encuentro.

La columna de esta semana de “Les Noticies del Matí” d’À Punt gira en torno al acto celebrado el pasado sábado que augura un giro de las izquierdas en clave feminista.

Podéis escuchar la columna aquí (minuto 1:34:50). Y si preferís el texto, lo podéis leer aquí mismo:

L’acte del dissabte de les altres polítiques és un fet extraordinari, en el sentit estricte de la paraula. És la primera vegada que es posa en marxa una plataforma  exclusivament de dones d’aquesta envergadura i amb aquest ressò mediàtic. El tanteig polític va eixir bé, veurem si continua com a proposta electoral.

Potser és un bon moment, estem encara en la quarta onada del feminisme i la presència de l’extrema dreta no fa sinó tensionar i, per tant, mobilitzaria el vot en ambdues direccions. Però també és cert que no hi ha evidències d’un clivatge femení ni un front comú al voltant de l’agenda feminista que done suport a esta hipotètica proposta electoral.

En tot cas, a més de ser un tanteig, un globus sonda d’alguna possible cosa extraordinària, ara per ara no deixa de ser un acte polític en tota regla. La ben entesa dels partits de l’esquerra que intenten ocupar l’ampli espai de PODEM alhora que els forcen a sumar-se a la iniciativa. És a dir, PODEM deixa de marcar l’agenda de l’esquerra.

I en clau valenciana, és el rellançament d'una Oltra en hores baixes? Quin llançament! associada amb la persona de més tiró mediàtic de la política espanyola. I de pas, continua generant estrès ecològic al si de Compromís.

L’acte del dissabte de les altres polítiques és un fet extraordinari, diria inclús, que podria tindre transcendència històrica. Siga com siga, esperem el següent moviment.