En escasas semanas de diferencia se han celebrado los congresos de los dos partidos políticos principales del Estado español. Y los dos han sido en Valencia.

La columna de opinión de esta semana de “Les Noticies del Matí” d’À Punt está dedicada a los simbolismos de celebrar los dos congresos en Valencia y a las expectativas e intereses de los partidos que se pueden deducir de esta decisión.

Si queréis leerla, aquí tenéis el texto:

En vint dies s’han celebrat les dues grans fites dels principals partits polítics estatals a València, que no és poca cosa. El nostre territori és important per a guanyar l’arena estatal, especialment per al Partit Popular. Per això les estrelles del panorama polític espanyol s’han passejat pel cap i casal. I també, tot s'ha de dir perquè el calador de vots de Ciutadans i de Podem és una llepolia...

La celebració d’estes dues grans fites ens parla de com els partits actuen com si el tsunami electoral haguera amainat. Donen quasi per fet que les eleccions del 23 seran “a l’antiga”. Inclús, sembla, que s’han recuperat de la profunda crisi de sigles i lideratges. En un cas, perquè ja no en queden quasi caps per recordar-la. I en l’altre, bé, l’altre està en una aparent treva d’espases. Esperarem.

El cas és que els dos volen demostrar la seua recuperació política, com si volgueren recobrar l’energia i confiança de l’època del bipartidisme. I què millor que una plaça de bous per treure pit...

Segur que les aigües tornen al llit. La qüestió és com de diferent és eixe nou llit. Recordeu quan durant la crisi econòmica, ens deien que en acabant, tornaríem a les vaques grosses? Doncs, només cal mirar com estem i com som ara.