La columna de esta semana en El dia À Punt combina inmatriculaciones de la Iglesia Católica y youtubers en Andorra ¿Alguien da más?

Si quieres escuchar la columna.

Si quieres leer la columna:

Fa només 15 dies de l’anunci per part del govern de les immatriculacions de l’Església Catòlica. Vora 35000 en 17 anys. Aquesta és una qüestió que ningú dubta de la seua vessant política, inclús, d’estat. Per això hui voldria assenyalar dues idees relacionades que parlen més del funcionament de la nostra democràcia del que en pensem. 

Per una banda, em va vindre sobtadament al cap el guirigall que es va formar amb els youtubers que han marxat a Andorra per egoisme i insolidaritat fiscal. Per no voler pagar impostos de la seua activitat econòmica. 

I jo diria que no hem vist el mateix tractament i argumentari cap a l’Església i l’exempció de l’IBI dels seus immobles que no es dediquen al culte. Amb la noticia de fa 15 dies podem albirar la magnitud de la situació. Ahi n’hi ha un grapat de milions en impostos.

No sembla que apliquem ni polítics, ni mitjans de comunicació ni ciutadania la mateixa vara de mesurar que als youtubers. Sense defensar-los, no seré jo qui ho faça, és força més fàcil clavar-se amb el menut que no amb el gegant.

El segon element a destacar és la poqueta duració que ha tingut la noticia en els mitjans de comunicació. Només quinze dies per oblidar-nos d’aquesta qüestió. Una qüestió quasi d’estat. 

A vegades analitzar amb pausa el creuament de l’agenda mediàtica i l’agenda política és interessant per les coses que ressalta, però, sobretot pels temes que silencia.