Como adelantamos la semana anterior, en la columna de opinión de hoy hablamos del Debate de la nación.

Sin embargo, en lugar de hacer un repaso general al discurso, nos centramos en un punto específico. La columna de opinión de “Les Noticies del Matí” d’À Punt trata sobre las promesas alrededor de l’Albufera, promesas en forma de inversiones e infraestructuras, que dejan escapar las necesidades obvias de este parque natural.

Si queréis escuchar la columna, podéis hacerlo aquí (minuto 01:32:11). Y si preferís el texto, lo podéis leer aquí mismo:

Segon any consecutiu en què l’Albufera s’esmenta en el Debat de Política General. Ni més ni menys per a anunciar 600 milions d’euros en inversions. Que sumat als dos-cents quaranta del passat any, en fan un bon grapat. 

Que si un connector verd, que si la neteja de les aigües, que si noves infraestructures verdes... Ja sabem que amb diners, torrons. I com sembla que estan esplèndids, jo també m’apunte a demanar. 

Ves per on, podria demanar un bulevard verd fins la porta mateixa de l’Albufera, però jo m’acontentaria simplement amb l’ampliació del personal tècnic del Parc Natural. Treballadors i treballadores per tramitar gestions, adequar zones, vigilar, regenerar, sensibilitzar... Persones per a fer totes les tasques d’un espai que ha d’equilibrar conservació natural amb oci i esbarjo. Que, a més a més, està hipersaturat.

Però siguem realistes. 600 milions en inversions sense personal que gestione el dia a dia d’este parc serveix per a poc més que titulars de premsa i el check list de la segona legislatura. Ah i per cert, una altre dia ja parlem de la invisibilitat política i mediàtica de la resta d’espais naturals del territori valencià.