Después de este fin de semana, no podíamos comentar otra cosa.

El sábado pasado fue 9 de Octubre y esta semana en la columna de opinión de “Les Noticies del Matí” d’À Punt comentamos el vídeo promocional que se difundió por Instagram.

Si queréis escuchar la columna, podéis hacerlo aquí (minuto 1:32:25). Y si preferís leerla, aquí está el texto.

Acabem la setmana groc-rogenca de les emocions identitàries. Siga per els d'una banda, els de l'altra o, fins i tot, per a qui fa combo.

Enguany el 9 d’octubre ha passat sense massa estridència, cosa negativa des del punt de vista polític. Però cosa positiva des del punt de vista de la violència, que és sempre sobre la mateixa part. Potser la clau d’anàlisi siga el lema d’enguany: “l’antifeixisme”. I seria una diada irrellevant si no fóra per l’anècdota. Segons on situem la intenció, malentès comunicatiu o premeditació, li atorgarem la seua importància.

Que de què estic parlant? Del vídeo institucional pel 9 d’octubre a l’Instagram. Sí, eixe que comença amb la desconstrucció del Abrazo de Genovés que té fons groc. El cas és que, pel format d’Instagram, a eixe groc li apareix una franja roja dalt i una franja roja baix, i a més, sumem el simbolisme de l’abraçada de la transició, sorpresa!

Imagineu l’esglai en veure una bandera espanyola de primeres en el vídeo institucional del 9 d’octubre, l’únic dia patri! El cas és que va córrer com la pólvora esta rojigualda del vídeo valencià. No sabem si va ser una errada de comunicació del Palau o una més de l’estira-i-arronsa botànic. La qüestió és, que per a tranquil·litat del Govern, millor tirar la culpa al community manager.