Como no podía ser de otra manera, en la columna de El dia À Punt de esta semana hablamos del 8M.

Hace apenas dos días se celebró el Día de la Mujer. Tras ser objeto de innumerables acusaciones y críticas el año pasado, el 8M del 2021 no ha corrido una mejor suerte. En esta columna de El dia À Punt os hablo de cómo las revindicaciones del 8M se han adaptado a un panorama marcado por la COVID y, en especial, de aquellos que se obcecan en seguir usando la situación de pandemia, a falta de algo mejor, para demonizar el feminismo.

Si queréis escuchar el programa podéis hacer clic aquí. Y si preferís leerlo, lo tenéis aquí mismo:

En aquesta dècada hem viscut la quarta onada del feminisme. Parlem de reconeixements que no havien arribat, protagonismes, redefinicions d’estereotips, denúncia social, agermanament i aliances. Està sent un bon moment per a les dones.

Enguany, per responsabilitat davant la COVID, en la reivindicació del 8M s’ha optat pel simbolisme i xicotetes accions, i s’ha renunciat a les grans mobilitzacions assumint el cost a futur. I amb tot, s’ha titllat d’irresponsables. I no només des dels entorns del partit que està passada la línia roja democràtica, sinó també dels que estan en aquesta banda. Incloses les dives televisives de nom compost.

Repetisc, d’irresponsabilitat. Qui pensen que són les dones que van a les mobilitzacions feministes? Com les imaginen? Perquè són les mateixes que abans o després de la manifestació, de la protesta, o a l’endemà, continuaran fent-se càrrec dels xiquets, de dur la iaia al metge, de portar en el cap el software familiar perquè sobre elles pivota la família. Són les mateixes. Eixes que, en altre moment de l’any, reben les lloances per ser el pilar familiar. La demonització de les feministes, enguany, ha sigut extremadament descarada. Ballar l’aigua a l’extrem dreta és massa perillós i pareix que atacar el moviment feminista els ix rendible. No ho dubte. Mentrestant, nosaltres continuarem endavant i preparades per a la contra-ona conservadora de la qual ens alerten les sàvies.