A partir de ahora podréis escucharme todos los miércoles en la radio televisión pública valenciana.

El pasado miércoles comencé a colaborar en el programa "Al dia À Punt" dirigido por Òscar Martínez Cabanilles con una columna de opinión radiofónica. Sí, sí, soy la nueva Ramoneda... Como todavía queda mucho para logralo, me conformaré con aprender cada semana a pronunciar mejor, acertar en la modulación de la voz o coger el ritmo pero con toda seguridad me va a encantar.

La columna girará en torno a la sociopolítica, que es a lo que me dedico, a veces con una mirada macro y a veces con súper zoom micro, en ocasiones sobre la política y otras sobre lo político, pero en la mayoría de ellas con un análisis crítico de la realidad, o eso espero.

Agradezco enormemente a Òscar su ofrecimiento por inesperado y porque me hace realmente feliz. Por este primer día, os dejo el texto que leí -sí, también tengo que mejorar eso- y las referencias a las que hacía mención.

Òscar fa 5 mesos i 8 dies [me refería al texto "El palpitar democrático y el Fémur de Eva" en "El Fémur de ellas. Textos de confinamiento" coordinado por Fani Grande] escrivia com estàvem assistint al redescobriment de la nostra condició d'éssers socials durant la pandèmia. I ho feia amb un entusiasme que se’m fa difícil reviure ara. Què bé se sentia una adonant-se’n que bategàvem a l'uníson. Compartíem temps, pors i sensacions. I reflectia l’emoció dels aplaudiments de les huit de la vesprada. Només a mi em semblen eixos records com un somni?
Alçant la mirada, pensava que les transformacions que se’n derivarien serien més superficials i intermèdies que no profundes. Continue pensant el mateix. Incorporem i mercantilitzem mascaretes i gels, colors, olors, textures. Moda i consum. Però no acabem de canviar comportaments i tampoc no sé si acabem de canviar la nostra mirada sobre el sistema.
Potser aquestes siguen reflexions d'inici d’un curs que sembla provisional a les escoles, dubitatiu a moltíssimes empreses i amb massa aparença de normalitat en la política.
Aquell text del 8 d'abril parlava de la tardor, de la crisi econòmica que havia de vindre i de la tornada a la normalitat. I de com, quan això arribara, seria el moment de fer l'esforç de recordar eixe bategar col·lectiu que encara que parega un somni, vam viure realment. Doncs ja estem ací. Bona vesprada. 

¡¡Nos vemos todos los miércoles!

Y si quieres escucharlo, clic aquí.